5 Borotválkozási hiba – kerülje el őket. (Forrás: www.oriflame.hu) Kisebb-nagyobb vágások, benőtt szőrszálak és gyulladt bőr… A borotválkozás során könnyen elkövethetünk néhány hibát, mely ezzel az eredménnyel jár. Segítünk, hogy Ön el tudja kerülni ezeket!Kisebb-nagyobb vágások, benőtt szőrszálak és gyulladt bőr… A borotválkozás során könnyen elkövethetünk néhány hibát, mely ezzel az eredménnyel jár. Segítünk, hogy Ön el tudja kerülni ezeket!

1. NEM MEGFELELŐ ELŐKÉSZÍTÉS
A villámgyors borotválkozás vagy a száraz bőrön végighúzott borotva garantáltan nem tesz jót a bőrnek. Szánjon időt az előkészületekre is – a legjobb, ha zuhanyzás után borotválkozik, mert akkor a pórusok nyitva vannak és puhább a bőr. Mindig használjon megfelelő mennyiségű borotvahabot is, hogy jobban csússzon a borotva.

2. SZŐRNÖVEKEDÉSSEL ELLENKEZŐ IRÁNY
Gyakran előfordul, hogy a bőr alá nőnek vissza a szőrszálak? Ez azért lehet, mert a szőr növekedésével ellentétes irányban használja a borotvát. Sokan gondolják, hogy így hatékonyabb, pedig ez nem igaz. Mindig a szőr növekedésével megegyező irányba kell húzni az eszközt, így csökken a vágások esélye és az irritáció is.

3. HOSSZÚ HÚZÁSOK
Egy mozdulattal végighúzza a borotvát a nyakától az arccsontig? Ne tegye! Ilyenkor a borotvahab és a szőrdarabok felgyűlnek a pengénél, és nem lesz szép a végeredmény. Kisebb területen dolgozzon csak egyszerre és minden húzás után öblítse le a borotvát.

4. ELMARADT UTÓKEZELÉS
A borotválkozás eltávolítja a bőrről az elhalt hámsejteket, ezáltal sérülékennyé teszi a felületét és könnyen kiszárad, begyulladhat. Mindig mosson arcot meleg vízzel borotválkozás után és használjon after-shave balzsamot, valamint hidratáló krémet.

5. RÉGI BOROTVA
Az idők során a pengéken meggyűlhetnek a baktériumok, még akár penész is kialakulhat, ha túl sokáig nem cseréli. Úgyhogy ezen semmiképpen se spróroljon! A legjobb, ha minden héten új borotvát vagy pengét használ.

Javasolt termékek

32009 North for Men Recharge borotvazselé
Hidratáló hatású borotvazselé Arctic Pro Defence-összetevővel,ginzenggel, ásványi anyagokkal és a borotválkozást megkönnyítő Glide Technológiával. Kellemesebbé teszi a borotválkozást, simábbá a bőrt. Csökkenti a borotválkozás közben az apró vágások előfordulását. Csökkenti a bőr irritációját, revitalizáló és energizáló hatása van.

32004 North for Men Original borotválkozás utáni balzsam
Krémes állagú, hűsítő borotválkozás utáni balzsam bőrvédő Arctic Pro Defence-összetevővel és cinkkel. Nyugtatja és védi a bőrt a borotválkozás után. Azonnal csökkenti a bőr szárazságát és feszülését, akár 24 órán át tartó hidratálást nyújt.

33162 North For Men Unlimited borotválkozás utáni arcszesz
Az arcszesz nyugtatja a bőrt borotválkozás után. Gyorsan a bőrbe szívódik. Revitalizálja a bőrt, élénk az illata. Citromfűolajat tartalmaz. Egy cseppnyi segítség, hogy energikusabban és lendületesebben induljon a nap!