Bár természetesen sok a hasonlóság, a férfiak bőre mégis alapvetően különbözik a nők bőrétől. Bőrápolási tanácsadónk tippjeivel segítünk a legfontosabb férfi arcápolási kérdésekben. (Forrás: www.oriflame.hu)

AZ ALAPOK

A férfiak bőrének egyediségét a tesztoszteron határozza meg. Ez a férfi hormon okozza, hogy a bőr vastagabb, ellenállóbb, arcszőrzetük van és a nőkhöz képest jobban izzadnak. Természettől fogva a tesztoszteron magasabb szintű faggyútermelést generál, ettől a férfiak bőre zsírosabb is. És ha még hozzávesszük azt is, hogy a férfiaknak alapvetően tágabbak a pórusaik, könnyen megérthetjük, hogy miért van jobban kitéve a szennyeződéseknek, miért tud jobban megmaradni rajta a piszok és a faggyú.

De jó hírünk is van, az urak bőrén később jelentkeznek az öregedés jelei, mint a hölgyekén. Ugyanakkor, amikor végül ez bekövetkezik, a bőröregedés folyamata sokkal gyorsabb. Ez vezet a fáradt megjelenéshez, amit a férfiak szeretnének elkerülni, hiszen ettől idősebbnek látszanak.

Szintén csak az urakra jellemző, hogy a tesztoszteron hatásának kitett bőrnek szüksége van a revitalizálásra. Enélkül a fiatalos bőr hamar fakóvá válik, idő előtt megjelennek az öregedés jelei. Az arcszőrzet természetesen szintén fontos szerepet játszik. A szakállas férfiaknak nagyobb valószínűséggel gyűlnek meg a szennyeződések a szálak között, ugyanakkor a gyakori borotválkozás viszont megterhelő a bőr számára. A jó hír, hogy a NovAge Men termékek mindezek figyelembevételével lettek kifejlesztve, így ezeket az egyedi igényeket ki tudják szolgálni. A termékcsalád speciális, férfiak számára készült öregedésgátló termékeket tartalmaz, melyek könnyű textúrájuk révén gyorsan felszívódnak, energizálják a bőrt, és nemcsak azonnal üdébbé teszik, de hosszú távon is jótékony hatást fejtenek ki.

Szakállam van. Így is használhatom a NovAge Men termékeket?
Természetesen! A szakállas férfiak is élvezheti a NovAge Men arcápolók jótékony hatását. Kiemelt fontosságú a tisztítás és radírozás, mert a szálak között jobban megmaradnak a szennyeződések és jobban is zsírosodik a bőr. Ráadásul az arcszőrzet a nedvességet is megvonja a bőrtől, ezáltal az könnyen kiszárad. Ezért az első lépés mindig a NovAge Men tisztító és radírozó arclemosó használata. A rövidebb szakáll ebben semmilyen akadályt nem jelent, ugyanúgy használja, mintha simára borotvált lenne az arca. Hosszabb arcszőrzet (1-1,5 cm) esetén viszont fontos figyelni arra, hogy az arctisztító eljusson a bőrhöz, egészen a szálak tövéig. Az arcápolási rutin “hatékonyság fokozása” és “hidratálás” lépéseinél szintén azt kell biztosítani, hogy a NovAge Men energizáló és hidratáló szérum és a NovAge Men intenzív öregedésgátló zselés arcápoló lotion a megtisztított arcbőr és nyak területén bejusson a szálak közé és a bőrrel közvetlenül érintkezzen. Mindkét termék gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros érzést és a szakállnak is jót tesz egy kis extra hidratálás.

A NovAge termékcsaládok, melyek 6 terméket tartalmaznak. Hogyhogy a NovAge Men csak 4-et?
A férfiak általában kevesebb bőrápolási terméket használnak, ezért a NovAge Men termékcsalád a legfontosabbakat tartalmazza, összehasonlítva más NovAge márkákkal, mint például az Ultimate Lift vagy a True Perfection. Az eredmény egy egyszerűsített rutin, melyhez kevesebb időre van szükség (és persze helyre a szekrényben), ugyanakkor a hatékonysága maximális.

29446 NovAge Men szett
Energizáló arcápolók a bőröregedés és a fáradtság jelei ellen. Hatásukra üdébb, frissebb és fiatalosabb megjelenésű lesz a bőr. Rutinként alkalmazva klinikailag igazoltan csökkentik a fáradtság jeleit és a ráncok megjelenését. Simábbá, hidratáltabbá, rugalmasabbá és tónusosabbá teszik a bőrt. A szett tartalma: arctisztító, szemkörnyékápoló, szérum és arcápoló lotion. Használja minden reggel és este.  A NovAge Men szett 4 termékből áll

33198 NovAge Men tisztító és radírozó arclemosó
Mélytisztító hatású arclemosó japán faszénnel és természetes, radírozó és hámlasztó összetevőkkel. Eltávolítja az elhalt hámsejteket és a szennyeződéseket, csökkenti a pórusok elzáródását. Hatására a bőr azonnal üdébbnek és mattabbnak, zsírfénytől mentesnek látszik.

33199 NovAge Men szemkönyékápoló zselé
Hatékony ápolás a bőröregedés és a fáradtság jeleivel szemben. Az energizáló szemkörnyékápoló zselé baobabot tartalmazó, öregedésgátló hatású technológiát, koffeint és Coffea Begalensisből (kávécserje) nyert növényi őssejtkivonatot tartalmaz. Csökkenti a ráncok megjelenését, a szem alatti terület duzzadtságát és a sötét karikák kialakulását. Hatására üdébbnek és fiatalosabbnak látszik a szemkörnyék bőre. Gyorsan a bőrbe szívódik, hűsítő hatása van. Praktikus golyós applikátora hűsíti a szemkörnyéket, fokozza a vérkeringést.

33201 NovAge Men Intenzív öregedésgátló zselés arcápoló lotion
Kiváló hatékonyságú nappali és éjszakai arcápoló lotion baobabot tartalmazó öregedésgátló technológiával, Coffea Bengalensisből (kávécserje) nyert növényi őssejtkivonattal és antioxidáns ginkgoval. Láthatóan csökkenti a bőröregedés és a fáradtság jeleinek megjelenését, klinikailag igazoltan akár 24 órán át tartó hidratálást nyújt. Fokozza a bőr rugalmasságát, simaságát és ragyogását, hatására fiatalosabbnak és üdébbnek látszik a bőr.

33200 NovAge Men Energizáló és hidratáló szérum
okozza bőre ápoltságát az arcápolási rutin részét képező, kiváló hatékonyságú, egész napos energizáló hatást nyújtó szérummal. Formulája baobaot tartalmazó öregedésgátló technológiát, Coffea Bengalensisből (kávécserje) nyert növényi őssejtkivonatot, valamint vitaminok és ásványi anyagok kombinációját tartalmazza. Mattít, olajmentes formulája gyorsan a bőrbe szívódik, azonnal revitalizálja, hidratálja, nyugtatja és hűsíti a bőrt. Hatására kipihentebbnek és üdébbnek érezheti a bőrét.