A legtöbb nő nap mint nap gondoskodik arcbőre hidratálásáról, a testápolásról azonban sokan megfeledkeznek vagy nem jut rá idejük. Pedig ha megtalálod a megfelelő termékeket és kialakítasz egy rendszeres rutint, akkor nem nagy fáradság – bőröd pedig hálás lesz érte!
Forrás: www.oriflameszepseg.hu

Zuhany vagy kádfürdő?

Mindkettő! A mindennapokban inkább zuhanyozz, a túl sok „ázás” nem tesz jót a bőrnek, nem is annyira higiénikus, ráadásul rengeteg vizet is fogyasztasz közben. Ugyanakkor egy kis kényeztetés mindenkinek jár, és nincs megnyugtatóbb, mint elmerülni a habokban egy-egy fárasztó hét után. Ilyenkor használhatsz különleges készítményeket is, fürdősókat, olajokat, így már fürdés közben is ápolhatod a bőrödet és remekül kikapcsolódhatsz a finom illatok közepette. Utána viszont feltétlenül zuhanyozz le!

Mit tartalmazzon a testápolás?

A zuhanyzás során érdemes hideg-meleg váltóvizet alkalmazni, ez remekül felfrissít és rugalmassá teszi a bőrt, felpezsdíti a vérkeringést. Próbáld ki a zuhanykefét is! A természetes anyagból készült sörték nem értik a bőrt, nem kell félned, hogy kellemetlen lesz, sőt! Segíti a bőrhámlasztást, javítja a bőr tónusát. És még a hátad közepét is eléred vele!

Mindezek mellett rendszeresen végezz bőrradírozást, kifejezetten testre való készítménnyel, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtekből és az utána alkalmazott tápláló testápoló mélyen be tudjon szívódni a bőrbe. Különösen figyelj a szárazabb területekre, mint a könyök vagy a sarok.

Milyen tusfürdőt, testápolót válasszunk?

A kínálat óriási, nemcsak márkák és illatok alapján kereshetünk termékeket, de állaguk, kivitelezésük, sőt a használat módja szerint is. Használj többfélét is, például reggel érdemes valamilyen citrusos, friss illatú tusfürdőt választani, hogy könnyebben induljon a nap, este pedig nyugtató, lazító aromájút, például levendulát. Mindig olvasd el az összetételét, hiszen sok termék csak illatosított, ezek helyett inkább keress olyat, amiben valódi növényi összetevő, kivonat vagy olaj van, ezek tudnak valójában hatni a szervezetedre.

Mind a tusfürdőt, mind a testápolót bőröd típusához igazítsd! Utóbbi esetében ilyen szempontból is széles a választék, az egészen könnyű lotion állagtól a testvajig, mely sűrű és tápláló. Az sem mindegy, milyen évszak van, hiszen hidegben könnyebben kiszárad a bőr, ilyenkor mélyen hidratáló termékeket használj.