Az Omega 3-zsírsavak esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy ezeket a szervezet nem tudja előállítani, ezért a táplálkozással kell a szervezetünkbe juttatni. A legtöbb ember nem fogyaszt elegendő Omega 3-ban gazdag táplálékot ahhoz, hogy elérje az Omega 3 ajánlott napi beviteli mennyiségét, így sokuknak hasznos az étrend-kiegészítők alkalmazása. Védi a szív- és érrendszert, segíti az agyműködést és a memóriát, illetve gyulladáscsökkentő hatása is van.
Forrás: www.oriflamewellness.hu

Az akciós ár a 2017. 13-as időszakban szeptember 5-25. között érvényes 

Az Omega 3-zsírsavak a szervezet valamennyi sejtmembránjának részét képezik, beleértve a bőrt is. A bőr esetében az a szerepük, hogy hidratáltan és feszesen tartsák azt. A bőr rugalmasságára kifejtett jótékony hatásukat kísérletek is alátámasztják.
• Tiszta és biztonságos
• Molekuláris lepárlással tisztított, gyógyszertisztaságú (GMP)
• Természetesen magas DHA- és EPA-tartalmú halból származik
• Nehézfémektől és egyéb szennyező anyagoktól, valamint genetikailag módosított összetevőktől mentes
• Halzselatin-kapszula – szarvasmarhából és sertésből származó zselatintól mentes
• Koncentrátum helyett természetes Omega 3-at tartalmaz, így biztosítva a szervezet számára fontos zsírsavak teljes spektrumát

Az Omega 3-zsírsavak kitűnő minőségű, esszenciális zsírsavak, melyek fontos szerepet játszanak az agy, a szem és az idegrendszer működésében, valamint csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések valamennyi rizikófaktorát. Ezen felül általánosságban csökkentik a gyulladásos folyamatokat és segítenek megőrizni a bőr egészségét.
Az emberi szervezet számára két nélkülözhetetlen zsírsav szükséges, ezeket a molekula alakja után Omega 3-nak és Omega 6-nak nevezzük. A vitaminokhoz hasonlóan ezekhez is az élelmiszerekből kell hozzájutnunk, mert a testünk nem tudja előállítani őket.

A tipikus modern táplálkozás jellemzője, hogy sokkal gazdagabb Omega 6-zsírsavban, mivel sok állati eredetű terméket fogyasztunk, és étkezési olajjal főzünk. A testünkben kialakult egyensúly megbomlása egészségkárosító, mivel az Omega 6-zsírsav fokozza a gyulladásos folyamatokat, pont az ellenkezőjét téve annak, amit az Omega 3 tesz, amely viszont gyulladásgátló hatású. A kutatások azt mutatják, hogy az Omega 3 csökkenti a gyulladást, és segíthet csökkenteni olyan krónikus betegségek kockázatát, mint a szívbetegségek, a rák és a köszvény.

ALA
Az Omega 3-zsírsavak különböző molekulahosszúságúak, a leggyakoribb Omega 3 elnevezése ALA, vagyis alfa-linolénsav. Ez a következő növényekben, illetve olajaikban található meg: zöld leveles zöldségek, lenmag, dió, valamint repcemag- és szójababolaj.

EPA és DHA
A hosszabb láncú Omega 3 elnevezései EPA (eicosapentén sav) és DHA (docosahexén sav). Nagyon fontosak a szív és a keringési rendszer számára, valamint az agynak és az idegrendszernek. Az ALA az Omega 3 alapvető formájának tekinthető, amelynek átalakulási gyakorisága a hosszabb EPA és DHA formájába csupán 0,2% és 15% között van, függően a különböző kísérletektől és a kísérleti alanyoktól. Ezért nagyon fontos, hogy együnk halat vagy szedjünk olyan étrend-kiegészítőt, amelyik már eleve tartalmazza az EPÁ-t és a DHÁ-t, hiszen ez a legbiztosabb módja annak, hogy hozzájussunk ezekhez.
Ajánlások a halfogyasztásra vonatkozóan.
Általános ajánlás, hogy hetente kétszer fogyasszunk zsíros halakat, például makrélát, pisztrángot, heringet, szardíniát és lazacot, de azt is mondják, hogy ne lépjük túl ezt a mennyiséget, és hogy kerüljünk el bizonyos fajta halakat. Ez olyan, a környezetet mérgező anyagok miatt van, mint például a higany, a poliklórozott bifenilek (PCB) és dioxinok, amelyek kémiailag kötődnek a halak húsában található fehérjékhez. Ezt szem előtt tartva az Omega 3-tartalmú étrend-kiegészítők fogyasztása biztonságosabb is lehet, mint a halfogyasztás. A Wellness by Oriflame termékeiben található Omega 3-at molekuláris lepárlásnak vetik alá, továbbá mentes a nehézfémektől és egyéb szennyező anyagoktól.